ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща заявила про затримання російського шпигуна, який прикривався статусом журналіста

04.03.2022, 16:21

У ніч на 28 лютого в одному з готелів Перемишля заарештували чоловіка, який був ідентифікований як агент Головного розвідувального управління Росії. Він прикривався статусом іспанського журналіста і діяв на території Польщі та України. Про це повідомляють Novіny24 з посиланням на польську прокуратуру, передає ZAXID.net.

“Висновки правоохоронців свідчать, що підозрюваний вів шпигунську діяльність у Варшаві, Перемишлі, Медиці та інших містах Республіки Польща, а також в Україні та інших країнах”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що він працював шпигуном на користь Росії, використовуючи свій журналістський статус. Завдяки цьому міг вільно пересуватися Європою та світом, включно із зонами, що постраждали від збройних конфліктів, і зонами політичної напруженості.

У затриманого вилучили докази, які зараз аналізують. Йому оголосили звинувачення в шпигунстві на користь спецслужб Російської Федерації (ГРУ) проти інтересів Республіки Польща. Цей злочин карається позбавленням волі на строк до 10 років. За рішенням суду, шпигуна заарештували на три місяці.

“Затриманий кілька днів перебував у Підкарпатському воєводстві. Під час перебування в Польщі він отримав інформацію, використання якої російськими спецслужбами могло мати прямий негативний вплив на внутрішню та зовнішню безпеку та оборону нашої країни. Перед затриманням підозрюваний планував виїхати до України для продовження діяльності”, – інформує Агентство внутрішньої безпеки Польщі.

Liked the article?
Help us be even more cool!