ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща заморозила слідство в справі облиття фарбою російського посла

20.06.2023, 15:01
Фото – rmf24.pl
Фото – rmf24.pl

Польська прокуратура заморозила слідство в справі про облиття фарбою посла Росії у Варшаві Сергєя Андрєєва торік 9 травня, пише "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Причини припинення розслідування є суто формальними. За словами прокуратури, застосування положення Кримінального кодексу можливе за умови надання іноземною державою гарантій взаємності.

У цій справі йдеться про Російську Федерацію, а згідно з Кримінальним кодексом Росії образа глави іншої держави або інших її представників не підлягає кримінальному переслідуванню. Захист поширюється лише на російських посадовців.

Звідси й рішення про припинення розслідування, а це означає, що ніхто не відповідатиме за напад на посла.

Внутрішнє поліцейське розслідування не виявило жодних правопорушень у діях співробітників поліції, які гарантували безпеку під час церемонії покладання вінків делегацією російського посольства на цвинтарі радянських воїнів у Варшаві.

Посла Росії в Польщі Сергєя Андрєєва облили червоною речовиною, коли він намагався покласти квіти на Цвинтарі-мавзолеї радянських воїнів у Варшаві.

9 травня група протестувальників з українськими прапорами чекала на Андрєєва біля кладовища. У багатьох з них на одязі були плями червоної фарби, що символізує кров. Вони скандували такі гасла, як "фашисти", "рашисти" і "вбивці".

Як повідомляв ІМІ, експертка Інституту масової інформації, активістка Ірина Земляна через погрози змушена була виїхати з Варшави після того, як посла РФ в Польщі Сергія Андрєєва облили штучною кров’ю на акції до 9 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!