ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща закриває пункт пропуску на кордоні з Білоруссю через ув’язнення журналіста

09.02.2023, 15:54
Фото - polityka.se.pl
Фото - polityka.se.pl

Польща з 10 лютого в односторонньому порядку закриває один із найбільших пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю "Бобровнікі" на знак протесту проти засудження у Білорусі до восьми років ув’язнення відомого білоруського журналіста польського походження Анджея Почобута.

Про це повідомив глава МВС та адміністрації Польщі Маріуш Камінський, передає Укрінформ.

За його словами, у зв’язку з учорашньою резолюцією Сейму Польщі у справі Почобута він доручив своїм службам підготувати подання про включення до санкційного списку осіб, пов’язаних з режимом Олександра Лукашенка, які відповідають за репресії проти поляків у Білорусі.

“У той самий час, зважаючи на важливі інтереси безпеки держави, я вирішив призупинити, до окремого розпорядження, від 12:00 10 лютого цього року рух у польсько-білоруському прикордонному пункті "Бобровнікі”, - повідомив Камінський.

8 лютого 2023 року суд у білоруському місті Гродно засудив опозиційного журналіста, члена правління Спілки поляків Білорусі Андрія Почобута на вісім років ув’язнення. Це викликало рішучий протест урядових кіл Польщі, зокрема з боку президента та прем’єр-міністра країни. Сейм Польщі прийняв спеціальну резолюцію, в якій закликав ввести санкції проти людей режиму Олександра Лукашенка, відповідальних за репресії проти етнічних поляків. До МЗС Польщі з цього приводу був викликаний тимчасово повірений у справах Білорусі в Польщі. Організації із захисту прав людини визнають Почобута політв'язнем у Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!