ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща видворила журналіста Russia Today

29.04.2015, 13:22

Воєвода Мазовецького воєводства позитивно розглянув прохання Агенції внутрішньої безпеки (ABW) Польщі щодо позбавлення громадянина Росії, позаштатного кореспондента інформагентства Russia Today Леоніда Свірідова права на перебування у Польщі через підозру у шпигунстві. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на РАР.

«Після детального розгляду справи воєвода позитивно розглянув звернення Агенції внутрішньої безпеки», - повідомила речниця воєводи Іветта Бяли.

Росіянин має право упродовж 30-ти днів оскаржити це рішення в Управлінні до справ іноземців Польщі.

Нагадаємо, торік у жовтні МЗС Польщі на вимогу ABW країни відмінило акредитацію для роботи в Польщі Свірідову і зобов'язало його залишити територію країни. Тоді в ABW не захотіли пояснювати обставини справи, зазначаючи, що вона має гриф “таємно”.

У Польщі припускають, що справа Свірідова може бути пов’язана з затриманням незадовго до цього двох громадян РП – офіцера збройних сил і юриста, які мали шпигувати на користь Росії.

Гендиректор інформагентства Russia Today Дмитро Кісельов з цього приводу тоді заявив, що дії польської влади можна інтерпретувати як такі, що «ускладнюють роботу ЗМІ, а це суперечить європейським принципам свободи висловлювання і розповсюдження інформації».

Liked the article?
Help us be even more cool!