ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу щодо перешкоджання в Тернополі журналістці "Еспресо"

29.11.2023, 11:21
Ірина Небесна

Кримінальне провадження щодо перешкоджання професійній діяльності журналістці каналу “Еспресо” Марії Івановській у Тернополі закрили за відсутності ознак кримінального правопорушення. 

Про це регіональній представниці ІМІ повідомили в слідчому управлінні Головного управління Нацполіції в Тернопільській області. 

За словами заступниці начальника слідчого управління, полковниці поліції Оксани Цьвігун, кримінальне провадження порушили 2023 року за ч. 1. ст. 117 Кримінального кодексу України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). Однак закрили за відсутності ознак кримінального правопорушення на підставі пункту 2. ч. 1 ст. 284 КПК України ("Закриття кримінального провадження та провадження щодо юридичної особи").

Нагадаємо, у травні 2023 року в Тернополі квартирант судді Північного апеляційного господарського суду напав на журналістку телеканалу "Еспресо" Марію Івановську. Тоді Тернопільське районне управління поліції ГУНП у Тернопільській області порушило кримінальні провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів і грабіж в умовах війни.

Як зауважила Цьвігун, від початку повномасштабного вторгнення працівники слідчого управління Нацполіції в Тернопільській області зафіксували лише цей один факт порушення прав та свобод журналістів у регіоні.

Liked the article?
Help us be even more cool!