ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу щодо погроз адвоката журналістці ГромадськеТБ.Полтава

04.05.2017, 11:35

Поліція закрила кримінальне провадження щодо погроз адвоката Марини Розанової журналістці ГромадськеТБ.Полтава Ользі Дудці. Відповідного листа про закриття провадження Ольга Дудка отримала від слідчої Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області Я. Короткої, повідомила журналістка представниці ІМІ в Полтавській області.

Як зазначено у листі, за зверненням журналістки було проведено досудове розслідування та прийнято рішення про закриття кримінального провадження “у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення”.  

Згідно з листом слідчої, провадження було відкрите ще минулого року 13 вересня 2016 року. А повідомлення про закриття провадження журналістка отримала 28 квітня 2017 року.

“Цікаво, що Розанова, батько та мама обвинуваченого у вбивстві Петрова зазначили слідчій Короткій, що перед судом я підходила до адвоката і наказала вийти з цієї справи”, – написала на своїй сторінці у Фейсбук Ольга Дудка.

Також вона додала, що “аби відкрили це провадження, я оббивала пороги відділів поліції два тижні! “Слідство” тривало з вересня 2016 до кінця квітня 2017”.

“Висновок, який можна зробити за підсумками цієї історії простий: відтепер адвокатам можна хапати людей за руки в суді, кричати на них, принижувати їхню гідність у присутності інших осіб, обіцяти в присутності свідків побрити їх наголо та казати, що виставлять їхні фото на порносайтах, припускати, що їх ненароком може збити машина по дорозі і таке інше. Все можна, любі адвокати, бо, як показала практика – вам за це нічого не буде”, – написала Дудка.

У коментарі представниці ІМІ в Полтавській області журналістка повідомила, що оскаржувати рішення не планує. “Багато думали, розмовляли щодо цього, але вирішили, що не будемо оскаржувати”, – прокоментувала Ольга Дудка.

Журналістка додала, що промоніторила подібні випадки по реєстру. “Справи навіть про побиття журналістів затягували, а потім просто закривали. Я думаю, що зараз боротися з цим  як один проти системи. І чомусь я впевнена, що програю. Тому не хочу витрачати свій час, нерви, гроші, – сказала Ольга Дудка.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня 2016 року в Октябрському райсуді Полтави адвокат підозрюваного, справу якого розглядали, Марина Розанова, погрожувала журналістці ГромадськеТБ.Полтава Ользі Дудці побрити її наголо. На тому ж судовому засіданні погрожували не лише Ользі Дудці. Батько підозрюваного погрожував іншому журналісту, Миколі Лисогору з онлайн-видання “Полтавщина”, обіцяв засунути йому фотоапарат в “ж…”. Лисогор не став писати заяву до поліції.

31 серпня 2016 року журналістка ГромадськеТБ.Полтава Ольга Дудка звернулася до правоохоронців із заявою про погрози від Марини Розанової.

Пізніше адвокат Марина Розанова заявила в поліцію про погрози. У рамках цього кримінального провадження журналістка 9 вересня давала слідчому пояснення.

13 вересня журналістка ГромадськеТБ.Полтава Ольга Дудка заявила, що поліція не внесла її вже другу заяву щодо інциденту до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), тому вона оскаржуватиме бездіяльність слідчого.

5 жовтня 2016 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Полтавської області відмовила журналістці ГромадськеТВ.Полтава Ользі Дудці та журналісту з “Полтавщини” Миколі Лисогору у порушенні дисциплінарної справи проти адвоката Марини Розанової.

Фото - з Фейсбук Ольги Дудки

Liked the article?
Help us be even more cool!