ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція викрила шахраїв, які використовували фото міністра охорони здоров'я для продажу вигаданих ліків

Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Поліція припинила діяльність шахраїв, які використовували фото міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка для реклами вигаданих ліків. Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

За даними поліції, 24-річний мешканець Харківщини та його 26-річна спільниця надавали онлайн-консультації потенційним покупцям та переконували їх придбати лікарські засоби за завищеними в кілька разів цінами. Проте замість лікарського засобу фігуранти продавали дієтичну добавку. Для цього чоловік створив та адміністрував декілька інтернет-ресурсів з продажу товару.

Також фігуранти запустили в соцмережах масштабну рекламну кампанію щодо продажу лікарських засобів у межах реалізації вигаданої програми Міністерства охорони здоров’я України за зниженими цінами. 

“При цьому експлуатувалося змінене зображення очільника виконавчого органу з “лікарським засобом”. Цільовою аудиторією фейкової реклами були передусім люди літнього віку, малозахищені верстви населення”, – повідомляє поліція. 

Поліцейські заблокували шахрайські ресурси та провели низку обшуків на території Харківської та Закарпатської областей. Вилучено понад 50 тисяч коробок з дієтичними добавками, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовували фігуранти.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 ("Шахрайство") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, раніше Міністерство соціальної політики України повідомило, що шахраї розповсюджують у месенджерах та соцмережах публікації з пропозиціями нібито отримати соціальні виплати для українців від ООН та інших міжнародних організацій.

Liked the article?
Help us be even more cool!