ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція вручила підозру в шахрайстві адвокату та власнику медіахолдингу

19.05.2023, 12:03
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Правоохоронці затримали й вручили підозру адвокату та власнику медіахолдингу, який використовував підконтрольні інформаційні ресурси як інструменти тиску та шантажу на бізнесменів та політиків. 

Про це повідомляється на сайті Національної поліції України.

За даними поліції, фігурант організував у липні 2022 року рейдерське захоплення заводу з виробництва дитячих продуктів Полтавщині та залучив фінансування зазначеної оборудки в розмірі $530 тисяч під керівництвом колишнього заступника міністра сільського господарства РФ.

Водночас поліція зазначає, що фігурант раніше неодноразово потрапляв до поля зору правоохоронців за фактами шахрайств та вимагань. За одним з останніх звинувачень справа “чорного” політтехнолога наразі слухається в суді. 

До складу злочинного угруповання, окрім організаторів, входили особи, які представляли силовий блок, адвокати, нотаріуси та “кримінальний авторитет”. 

Як зазначає поліція, фігуранти, щоб заволодіти 100% статутного капіталу заводу, втрутилися в державні реєстри, підробили документи та незаконно перереєстрували підприємство на підконтрольних осіб. Внаслідок таких дій було завдано збитків на суму понад 250 млн грн.

Правоохоронця затримали 18 травня дев’ять основних членів злочинного угруповання – організаторів та учасників шахрайської схеми. 

Поліцейські провели понад 50 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, в офісних приміщеннях і транспортних засобах. Вилучили мобільні телефони, документацію, зброю, набої, гроші, автомобілі, “чорнові записи”, паспорт громадянина рф одного з організаторів злочинної групи та інші речі.

Затриманим оголосили підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 та 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній); 
  • ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації);
  • ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги);
  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення). 

Наразі встановлюються інші учасники злочинної організації, а також перевіряється їхня причетність щодо підготовки до рейдерських захоплень інших підприємств на території різних областей держави. Слідство триває.

Як повідомляє РБК-Україна, йдеться про Ігоря Мізраха. Він є власником медіахолдингу “МХП”, журналу “Persona.TOP”. Шеф-редактор політичного журналу “Рейтинг”.

Liked the article?
Help us be even more cool!