ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Вінниччини відкрила дві справи через недопуск журналістів на сесію міськради

21.12.2020, 13:46
Фото – ladyzhyn.news
Фото – ladyzhyn.news

Одразу два кримінальні провадження відкрила поліція на Вінниччині через перешкоджання журналістам потрапити на сесію Ладижинської міської ради. Про це регіональному представникові ІМІ повідомили в Головному управлінні поліції у Вінницькій області.

Як зазначили в поліції, наразі розслідування триває.

Перший випадок стався 17 листопада, коли кореспондентку місцевого видання “Л’Новини” Каріну Галбу не пустили на чергове засідання сесії Ладижинської міської ради, на якій депутати розглядали бюджет міста на 2021 рік.

Інший випадок стався 19 листопада, коли журналіст цього ж видання Ігор Шевченко так само безрезультатно намагався потрапити на перше засідання сесії вже новообраної міськради.

Під час першого правопорушення, зазначає редакція “Л’Новини”, журналістці відмовив у доступі до сесійної зали особисто міський голова Ладижина Валерій Коломейцев. Причому, як стверджують журналісти, представниця газети “Ладижин – Нове Місто” (колишнє Комунальне підприємство “Редакція газети “Нове місто” Ладижинської міської ради”) вільно перебувала під час останньої сесії минулого скликання.

У приміщення сесійної зали журналіста Ігоря Шевченка не пустили, посилаючись на розпорядження за підписом міського голови №159-р від 12.11.2020 “Про впровадження додаткових заходів особливого режиму роботи Ладижинської міської ради та її виконавчих органів”, яким у період з 12.11.2020 до 26.11.2020 в міській раді були запроваджені суворі карантинні обмеження.

Жоден пункт цього рішення не стосується журналістської діяльності, зазначила редакція “Л’Новини” та звернулась із заявами про перешкоджання до поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!