ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відмовила у відкритті справи щодо перешкоджання журналістам з боку "Мелітопольгазу"

02.12.2020, 15:34
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Мелітопольський міський відділ поліції відмовився відкривати кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності з боку співробітників ПРАТ “Мелітопольгаз”. Правоохоронці не знайшли складу злочину в діях газовиків, повідомляє РІА-М. 

Як повідомили в редакції видання представниці ІМІ в Запорізькій області, вони отримали листа без підпису на офіційному бланку Мелітопольського відділу ГУ НП.  

“У ході розбирань інформація щодо порушення чинного законодавства працівниками ПРАТ “Мелітопольгаз” по конфліктній ситуації, що мала місце 28.10.2020 року… не знайшла свого об'єктивного підтвердження”, – йдеться у відповіді поліції. 

Також правоохоронці припинили перевірку за зверненням журналістів та порадили їм звернутися до суду, якщо їхні права були порушені.

Журналісти планують оскаржити бездіяльність поліції та подати скаргу до прокуратури.

Як повідомляв ІМІ, представників трьох місцевих медіа 28 жовтня не пустили в приміщення “Мелітопольгазу” на громадські слухання щодо підвищення тарифів, мотивуючи це тим, що для участі в слуханнях потрібно було заздалегідь зареєструватися.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив тоді, що недопуск журналістів на відкритий захід є перешкоджанням професійній діяльності.

“Незважаючи на те, що “Мелітопольгаз” не є суб’єктом владних повноважень, він є розпорядником публічної інформації відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”, а громадські слухання про підвищення тарифів є суспільно значущою інформацію. Таким чином, допуск чи недопуск журналістів на відкритий і суспільно важливий захід не може зумовлюватися наявністю чи відсутністю попередньої реєстрації. Нагадуємо, що перешкоджання законній професійній діяльності журналістів є кримінально караним правопорушенням і тягне за собою відповідальність, передбачену статтею 171 Кримінального кодексу України”, – зауважив юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!