ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом пошкодження телефона журналіста "Інформатора"

23.08.2018, 12:35

За фактом викрадення та пошкодження невідомими мобільного телефона журналіста видання “Інформатор” Романа Петушкова поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею “Грабіж”.

Про це “Детектору медіа” повідомила речниця Голосіївського управління ГУ НПУ в місті Києві Тетяна Максименко.

“Слідчим відділом Голосіївського управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України ("Грабіж")”, – розказала вона. 

Також речниця додала, що під час інциденту в журналіста нібито не було при собі службового посвідчення: “У своїх поясненнях він сказав, що тимчасово не працює”.

У коментарі ІМІ Роман Петушков повідомив, на ньому була акредитаційна прес-карта Верховної Ради і сумка з написом "преса".

“На мені висіла акредитаційна прес-карта Верховної Ради з самого початку і до кінця подій на Жилянській, 66. Я знімаю на подібних подіях уже років 6 і знаю, що таке максимально позначити на собі, що я – журналіст. Також на сумці в мене завжди нашивки PRESS, та я проходив міжнародні курси безпеки для журналістів. Тому вважаю заяву речниці поліції відвертою брехнею”, – сказав Петушков.

Також він додав, що робив стрім для сайту “Інформатор” та сторінки у Фейсбук “Інфокор”. “Там десятки моїх прямих ефірів”, – сказав Роман.

Фото, надані ІМІ Романом Петушковим

Як повідомляв ІМІ, у Києві 21 серпня невідомі чоловіки атакували кореспондента сайту “Інформатор” Романа Петушкова під час акції проти незаконної забудови на вулиці Жилянській та розбили йому телефон.

Liked the article?
Help us be even more cool!