ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу щодо перешкоджання журналістці “Чернівці.Онлайн”

05.10.2018, 13:15

Чернівецька поліція відкрила кримінальне провадження щодо перешкоджання професійній діяльності журналістки “Чернівці.Онлайн” Галині Єреміці. Про це повідомляє “Чернівці.Онлайн” з посиланням на витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, який сьогодні в поліції отримала журналістка.

Кримінальне провадження №12018260020001222 зареєстроване 4 жовтня, правова кваліфікація – ч. 1 ст. 171 Кримінального Кодексу України ("Незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, незаконна відмова у доступі журналіста до інформації, незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень, а так само будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років).

Наразі вже призначено слідчого, який розслідуватиме справу. На 8 жовтня призначено допит Галини Єреміци у якості потерпілої.

Як повідомляв ІМІ, 3 жовтня у Чернівцях керівництво АТ “Чернівціобленерго” заборонило журналістці видання “Чернівці.Онлайн” Галині Єреміці проводити відеозйомку зустрічі представників компанії з жителями Великокучурівської об’єднаної територіальної громади.

Liked the article?
Help us be even more cool!