ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу через тиск на редактора "Вістей Борзнянщини"

30.07.2018, 16:21

Поліція Чернігівщини проводить розслідування щодо погроз та насильства щодо головного редактора районної газети “Вісті Борзнянщини” Сергія Близнюка  з боку представників деяких політичних сил.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.  

Згідно з повідомленням, хоча редактор газети відмовився від написання заяви та проходження судово-медичного обстеження на предмет отримання тілесних ушкоджень, поліція відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста).

Кримінальне провадження було відкрито за заявою Ніжинської єпархії УПЦ МП щодо хуліганських дій групи осіб в Борзнянській райдержадміністрації (РДА).

Так, 26 липня до Борзнянської поліції звернувся архієпископ Ніжинський та Прилуцький УПЦ МП із заявою, що група осіб в кількості близько 30 чоловік представників деяких політичних сил вчинили хуліганські дії проти працівників органів місцевої влади та редактора місцевої газети.

За словами архієпископа, хулігани вдерлися до Борзнянської РДА на засідання за участю громадських організацій та в грубій формі звинуватили редактора районної газети, що він у матеріалі про релігійний молодіжний табір просуває проросійські настрої.

Також ці люди пред’явили претензії трьом представникам Борзнянської районної адміністрації та редактору районної газети “Вісті Борзнянщини”, що єпархія УПЦ МП організувала дитячий табір в одному з сіл району, а газета висвітлила цю акцію. Це викликало бурхливу реакцію радикально налаштованих молодиків та звинувачення на адресу райдержадміністрації у проросійському вихованні. Активісти вимагали звільнення всіх причетних до цього посадовців.

Крім того, поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Триває досудове розслідування.

Як повідомляв ІМІ, 25 липня редактор районної газети “Вісті Борзнянщини” Сергій Близнюк повідомив, що його викликали до районної державної адміністрації, яка є співзасновником газети, і попросили написати заяву на звільнення через статтю про літній православний табір від Української православної церкви Московського патріархату.

Liked the article?
Help us be even more cool!