ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила провадження за фактом пожежі в редакції газети на Дніпропетровщині

11.07.2018, 15:58

У Кам’янському (Дніпропетровська область) відкрили кримінальне провадження через пожежу в редакції місцевої газети "Событие", повідомили Радіо Свобода 11 липня у міському відділі поліції.

За даними речниці відділу поліції Олени Тимченко, провадження відкрили за частиною 2 статті 347-1 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна журналіста, вчинені шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом, якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки). Стаття передбачає покарання від 6 до 15 років позбавлення волі.

Як розповіла Радіо Свобода речниця, інцидент стався ввечері 10 липня, коли в офісі редакції вже нікого не було, а в самій великій будівлі, де розташовані офіси, працював лише один магазин і турфірма.

За свідченнями очевидців, займанню передував хлопок, однак на місці події вибутехніки залишків вибухових пристроїв чи речовин не виявили. Наразі як одну з версій розглядають підпал шляхом використання парів пально-мастильних матеріалів, але остаточну причину пожежі встановить експертиза.

"Триває слідство, опитують очевидців, свідків, оглядають територію щодо наявності відео фіксації, будуть призначені експертизи, говорити про версії поки зарано", – сказала Олена Тимченко.

За інформацією поліції, через пожежу постраждала частина приміщення, меблі й оргтехніка редакції.

Нагадаємо, 10 липня видання "Днепр. Главное" повідомило, що в місті Камянське на Дніпропетровщині в офіс газети "Событие" кинули гранату. Від вибуху загорілося приміщення редакції, журналісти в цей час перебували в іншому приміщенні і не постраждали.

Liked the article?
Help us be even more cool!