ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила провадження щодо нападу на журналістку ІА "Погляд"

18.07.2018, 12:25

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство") щодо нападу на журналістку інформаційної агенції "Погляд" в Ірпені 16 липня, повідомляє "Детектор медіа".

Як розповіла виданню журналістка, яка відмовилась називати своє ім'я, внаслідок нападу вона отримала опік правого ока.

"Нічого не кричали. Це настільки миттєво сталося, що я не встигла оговтатись і щось крикнути. Колеги неподалік стояли. Цілилися в очі, але я відвернула обличчя і попало частково. Лікар при огляді сказав, що там, ймовірно, якась суміш із зеленкою. Я отримала хімічний опік правого ока, є довідка", – розказала вона.

Напад журналістка пов’язує зі своєю професійною діяльністю: "Тільки зі своєю діяльністю. Більшість статей – про беззаконня у Гостомельській селищній раді. Це вирубка лісів, навмисні підпали лісів, незаконне виділення земельних ділянок. Я про все це писала. Тож напад я більше прив’язую до цього", – розказала журналістка та додала, що раніше отримувала погрози від співробітників Гостомельської селищної ради.

Вона також зазначила, що не називає своє ім'я та прізвище, тому що її близькі не знають про інцидент.

Речник Національної поліції України в Київській області Микола Жуковичповідомив "Детектору медіа", що за заявою журналістки Ірпінським відділком поліції ГУ Нацполіції в Київській області відкрито кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство").

"Але тривають допити, з’ясовуються всі обставини і слідчий, можливо, перекваліфікує це кримінальне провадження в іншу статтю Кримінального кодексу України. Це буде або 171 стаття ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), або 345 стаття з позначкою 1 ("Погроза або насильство стосовно журналіста")", – додав він.

Як повідомляв ІМІ, 16 липня в місті Ірпінь (Київська область) стався напад на журналістку ІА “Погляд”. Невідомий чоловік підбіг до неї, вилив на голову велику кількість розчину зеленки і втік з місця злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!