ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Швеції отримала нові заявки на акції зі спалення релігійних текстів

05.07.2023, 17:52
Фото – Getty Images
Фото – Getty Images

Шведська поліція станом на 5 липня отримала три нові заявки на акції зі спалення релігійних текстів – дві в Стокгольмі і одна в Гельсінгборзі, повідомляє Суспільне з посиланням на SVT Nyheter.

Згідно з документами, що є в розпорядженні видання, одна заявка на спалення Корану "якомога швидше біля мечеті в Стокгольмі" надійшла від жінки віком близько 50 років.

Вона розповіла SVT, що ухвалила рішення після акції минулого тижня і що вона є єдиною, хто стоїть за заявою.

"Протести у всьому світі несправедливі стосовно Швеції", – каже вона.

Ще одна заявка надійшла від 30-річного чоловіка. Він хоче спалити Тору та Біблію перед посольством Ізраїлю 15 липня. Чоловік заявив, що "це відповідь на спалення Корану минулого тижня і "символічне зібрання заради свободи вираження поглядів".

Третя заявка на спалення релігійних текстів 12 липня в центрі Гельсінгборга, за даними SVT, надійшла також від чоловіка 30 років.

Як повідомляв ІМІ, Шведський центр проти насильницького екстремізму (CVE) закликав уряд країни внести зміни до закону про громадський порядок, щоб забезпечити можливість заборонити такі публічні заходи, як спалення Корану, якщо вони загрожують національній безпеці.

У червневому рішенні апеляційний суд Швеції заявив, що для того, щоб поліція могла відхилити заяву про проведення акції зі спалення Корану, необхідні конкретні ризики, пов'язані з нею, але загальне зростання загрози тероризму по всій Швеції не має впливати на цю оцінку.

Минулого тижня біженець з Іраку Салван Моміка спалив Коран у Стокгольмі. Цю акцію дозволили через два тижні після того, як шведський апеляційний суд відхилив заборону поліції на протести зі спаленням Корану, коли мусульманську священну книгу спалили біля посольства Туреччини в січні.

Такі країни, як Ірак, Кувейт, Об'єднані Арабські Емірати і Марокко, викликали шведських послів на знак протесту проти інциденту зі спаленням Корану.

Liked the article?
Help us be even more cool!