ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція розслідує встановлення "прослушки" вдома в нардепа Гончаренка

Поліція відкрила кримінальне провадження через встановлення "прослушки" вдома в народного депутата від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка.

Про це сам Гончаренко повідомив у Telegram-каналі.

За словами нардепа, таку відповідь надали в Національній поліції на його депутатський запит.

Провадження відкрито за частиною першою статті 182 ("Порушення недоторканності приватного життя"). Розпочато досудове розслідування.

"Я дивлюсь, що прослуховуючі засоби зараз дуже популярна тема, враховуючи, що позавчора такі засоби знайшли в кабінеті Залужного. Що відбувається?" – написав Гончаренко.

Як випливає з відповіді Нацполіції Гончаренку, депутатське звернення до правоохоронних органів він написав 27 листопада 2023 року.

Як повідомляв ІМІ, 17 грудня СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Провадження відкрито за ч. 2 ст. 359 ч. 2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Увечері 17 грудня низка медіа з посиланням на джерела повідомила, що в кабінеті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного виявили прослуховувальний пристрій.

18 грудня Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив, що знайшли підслуховувальні пристрої в кабінетах, де працює головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і працівники його апарату. 

Liked the article?
Help us be even more cool!