ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція розслідує хакерську атаку на сайт Житомир.info

30.01.2017, 15:18

Житомирський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області проводить досудове розслідування у справі несанкціонованого втручання в роботу сайту Житомир.info, повідомляє Житомир.info.

Відповідні дані 27 січня внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Заяву про вчинення злочину редакція видання подала в ГУНП 29 грудня 2016 року.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 361 КК України – несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації.

Санкції статті передбачають покарання у вигляді штрафу від 600 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.

Видання нагадує, що Державна служба спецзв’язку підтвердила, що на сайт Житомир.info в грудні минулого року здійснювалася цілеспрямована DDoS-атака.

Як повідомляв ІМІ, редакція інтернет-видання Житомир.info заявила 16 грудня про DDoS-атаку, яка тривала майже дві доби.

Liked the article?
Help us be even more cool!