ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція розбереться з “експериментом” журналістів, що залишили у Києві на станціях метро коробки

05.04.2017, 16:10

У Києві журналісти телеканалу 1+1 залишили на платформах трьох станцій метрополітену коробки. Про це повідомляє КП “Київський метрополітен” і додає, що звернувся з цього приводу в поліцію, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“1+1 залишили коробки на “Лісовій”, “Хрещатику” та “Вокзальній”. Напевне, думають, що це дуже вдало і смішно, поки в Санкт-Петербурзі хоронять людей, які загинули внаслідок теракту в метро. Ми проінформуємо відповідні правоохоронні органи”, - повідомила 5 квітня прес-служба Київського метрополітену на сторінці у Фейсбук.

При цьому прес-служба метрополітену закликала відвідувачів повідомляти про кожен виявлений на станції предмет правоохоронцям або працівникам метрополітену, і в жодному разі не оглядати їх самостійно.

Як повідомила “Українській правді.Київ” речниця КП “Київський метрополітен” Наталка Макогон, про те, що журналісти проводитимуть такий експеримент їх ніхто не попереджав.

У свою чергу начальниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції в м. Києві Оксана Блищик повідомила, що, сьогодні, 5 квітня, близько 10.30 на платформі станції метро “Лівобережна” невідомі особи залишили без нагляду рюкзак.

“Його помітив міліціонер, який стежить за порядком, і відразу підійшов. У цей момент підбіг чоловік, який назвався журналістом - Дмитром К. - і повідомив про те, що він проводить експеримент: цікаво ж, як будуть реагувати люди на залишений пакет. Так і, мабуть, цікавила реакція поліцейських і працівників метрополітену”, - написала Блищик на своїй сторінці в Фейсбук.

Вона додала, що вояж “експериментаторів” триває і аналогічні випадки були зафіксовані ще на трьох станціях метро. При цьому Блищик зазначила, що подібні “експерименти” в умовах терористичної загрози можуть посіяти паніку і привести до трагічних наслідків.

Речниця поліції поінформувала, що відомості про подію зареєстровані в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень Управління поліції в метрополітені і “і її будуть розглядати в установленому законом порядку”.

Вона закликала співробітників ЗМІ утриматися від подібного роду дій, оскільки проведення таких навчань - виключно прерогатива Служби безпеки України.

“Перш ніж робити такі “експерименти” - спробуйте уявити, які наслідки це може мати, і подумайте про людей, які сприймуть все як реальну загрозу і небезпеку”, - закликала Оксана Блищик.

Фото - Фейсбук КП “Київський метрополітен”

Liked the article?
Help us be even more cool!