ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Північної Ірландії помилково оприлюднила особисті дані 10 тис. своїх співробітників

Фото - PA MEDIA/ВВС
Фото - PA MEDIA/ВВС

Поліція Північної Ірландії (PSNI) помилково оприлюднила особисті дані 10 тисяч своїх співробітників, повідомляє ВВС.

PSNI поширила імена всіх поліцейських і цивільних співробітників, їхні місця роботи й посади у відповідь на запит організації “Freedom of Information”. Дані було опубліковано на сайті “What Do They Know” і згодом видалено.

Помічник головного констебля Кріс Тодд вибачився перед офіцерами й назвав помилку “неприпустимою”. 

“Зараз ми працюємо в атмосфері серйозної загрози для наших колег, пов’язаної з тероризмом у Північної Ірландії, і такі новини нам геть непотрібні. Заради всіх своїх колег я мушу ретельно розслідувати цю справу, і цей процес ми вже ініціювали”, - сказав Тодд.

“Freedom of Information” зверталася до PSNI за оглядовою інформацією про чини й посади співробітників. Втім, поліція поділилася не лише інфографікою, де записана кількість офіцерів різного рангу (наприклад, констеблів), а й великою електронною таблицею.  

Ця таблиця містила прізвища понад 10 тисяч осіб, їхні ініціали та інші дані. Таблиця охоплювала всіх співробітників PSNI, починаючи з головного констебля Саймона Берна й закінчуючи найнижчими посадами. Водночас приватних адрес таблиця не містила.

Поліцейська федерація Північної Ірландії, яка представляє інтереси поліцейських, висловила жах і обурення інцидентом, назвавши його “витоком монументальних масштабів”. 

Члени парламенту Північної Ірландії проведуть 10 серпня позачергову зустріч Північноірландської поліцейської наради, яка курує роботою PSNI.

Офіцери вищих чинів проводять зустрічі для обговорення витоку, який списують на людський фактор.

Як пише видання, поліція Північної Ірландії останнім часом потерпає від дій представників прореспубліканських озброєних груп – останній напад стався в лютому. Через цю загрозу офіцерам необхідно бути дуже пильними щодо своєї безпеки. Багато з поліцейських (зокрема ті, хто живе в громадах з націоналістичними настроями) приховують своє місце роботи – іноді навіть від власної родини.

Поліцейські в Північній Ірландії часто ставали жертвами нападів прореспубліканських озброєних груп у період Конфлікту (що тривав з кінця 1960 по 1998 роки), а співробітники PSNI потерпали від вогнепальних атак і бомб у роки після підписання Белфастської угоди.

Liked the article?
Help us be even more cool!