ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Латвії закликає жителів не надсилати в соцмережах "оголені" фото незнайомцям

Поліція Латвії закликає людей не надсилати незнайомим людям у соціальних мережах "оголені" фото, щоб не стати жертвами вимагання грошей.

Про це пише Delfi з посиланням на представницю Державної поліції Мадару Шершневу.

За її словами, цього року поліцейські вже отримали інформацію від кількох жителів про спроби здирства грошей, щодо одного з таких випадків розпочато кримінальний процес.

З'ясувалося, що і чоловіки, і жінки надсилали незнайомцям та незнайомкам у соціальних мережах свої "оголені" фотографії, а в деяких випадках і відеозаписи. Після цього незнайомці починали вимагати гроші, погрожуючи опублікувати ці фотографії. В одному випадку вимагали понад 2 тисячі євро, а в іншому – замість грошей запросили паролі соцмереж, які мешканець надіслав, втративши доступ до своїх профілів у соцмережах, повідомила Шершньова.

Представниця Держполіції пояснила, що особи, які в такий спосіб намагаються отримати гроші від людей, ховаються під фейковими профілями, а листування ведеться англійською мовою.

Люди, які надіслали свої фотографії, віком від 20 до 65 років. Представниця поліції додала, що будь-які фото- та відеоматеріали, надіслані іншій особі, залишаються в інтернет-середовищі й повністю видалити опубліковане неможливо.

Державна поліція закликала людей бути обережними та не надто довіряти під час знайомства в соцмережах. Також поліція неодноразово нагадує, що не слід розкривати свої персональні дані третім особам, у такий спосіб наражаючи себе на ризик стати жертвою шахрайства або вимагання.

Liked the article?
Help us be even more cool!