ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Києва проведе службове розслідування через дії правоохоронців щодо волонтерки "Голосів дітей"

Фото – Facebook-сторінка Азада Сафарова
Фото – Facebook-сторінка Азада Сафарова

Начальник ГУНП міста Києва Дмитро Шумейко призначив службове розслідування щодо дій правоохоронців стосовно волонтерки благодійної організації "Голоси дітей" Аліни Ширшиної, за результатами якого будуть ухвалені відповідні дисциплінарні рішення.

Про це з посиланням на керівницю пресслужби Нацполіції Олену Бережну написав на Facebook-сторінці український продюсер і співзасновник благодійної організації "Голоси дітей" Азад Сафаров.

За його словами, 26 листопада волонтерка "Голосів дітей" Аліна Ширшина поверталася з Донецької області, куди їздила на зустріч із чоловіком, який зараз на фронті. Через заметіль автобус затримався на годину. О 00:10 Аля викликала таксі в Києві, щоб дістатися додому.

Натомість на Подолі її зупинили поліцейські й забрали до відділку давати пояснення.

"Слідчий зверхньо спілкувався з Алею, питав, чи її чоловік в тилу служить, і казав, що випише повістку їй самій, бо, за його словами, "жінки теж мають воювати". Мало того, Алю ще і сфоткали біля лінійки, як справжню злочинницю, і перефоткали на особистий телефон її документи", – написав Сафаров.

В оновленні до допису він зауважив, що в поліції окрім службового розслідування пообіцяли видалити з телефона поліцейського сфотографовані документи Аліни Ширшиної.

У коментарі до допису секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко зазначив, що передасть це питання в роботу своїм підлеглим. 

Сама волонтерка в коментарях написала, що з нею все добре.

Благодійна організація "Голоси дітей" надає психологічну та психосоціальну підтримку дітям, які постраждали внаслідок бойових дій.

Liked the article?
Help us be even more cool!