ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція кваліфікувала напад із зеленкою на Муравицького як дрібне хуліганство

08.08.2018, 10:51
Фото - hromadskeradio.org

Національна поліція Житомирщини попередньо кваліфікувала інцидент з облиттям блогера Василя Муравицького зеленкою як адміністративне правопорушення. До єдиного реєстру досудових розслідувань інцидент внесли за статтею 173 КУпАП “дрібне хуліганство”.

Про це Громадському радіо повідомила речниця Нацполіції Житомирщини Алла Ващенко.

Згідно цієї статті, порушникам може загрожувати штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  громадські чи виправні роботи чи адмінарешт до 15 діб.

Сам Муравицький у коментарі радіо зазначив, що не пройшов обслідування нанесених йому травм.

“Вчора нам відмовили в обслідуванні, бо в них вже закінчився робочий день. А проходити  огляд можна тільки в судово-медичній лабораторії, тому що довідки с лікарні не беруться до уваги судом. Така практика. Сьогодні я цього зробити не можу, бо порушу заборону виходити з дому”, - сказав Василь Муравицький.

За його словами, він з адвокатами мають намір добиватися від поліції розслідування інциденту.

Нагадаємо, 6 серпня під час виходу Василя Муравицького з судового засідання, де він був присутній у якості обвинуваченого, невідомі облили його зеленкою. За словами постраждалого, один із нападників був у футболці праворадикальної організації С14.

Як повідомляв ІМІ, 6 серпня Корольовський районний суд Житомира залишив блогера Василя Муравицького під домашнім арештом та призначив наступне засідання у справі на 28 вересня. Після закінчення суду Муравицького облили зеленкою під будівлею суду, коли той вийшов надвір.

Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні 27 червня Корольовський районний суд відпустив Муравицького під домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!