ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція хоче допитати у справі щодо побиття запорізького журналіста активістів “Укропу”

12.07.2016, 12:59

Активістів запорізького осередку партії “Укроп” планують допитати в рамках розслідування нападу на  журналіста “Громадське. Запоріжжя” Анатолія Остапенка. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив лідер місцевого осередку Ярослав Гришин, інформує 061.ua.

Запит щодо надання інформації стосовно активістів партії “Укроп”, включаючи їхні анкетні дані, посади та контактні телефони було надіслано керівнику обласного осередку Михайлу Прасолу 7 липня від тимчасово виконуючого обов’язки Дніпровського райвідділку Нацполіції.

Представник партії Ярослав Гришин також повідомив, що “працівники поліції неофіційно повідомили, що допитати всіх активістів партії вимагає журналіст Анатолій Остапенко”.

У свою чергу, як повідомив представниці ІМІ в Запорізькій області журналіст Анатолій Остапенко, йому невідома причина, за якою активістів “Укропу” викликають на допит. “Це слідчі дії. До того ж, я не давав жодних  доручень слідчому”, - сказав журналіст.

Крім того, на своїй сторінці у Фейсбук журналіст попросив представника партії Гришина повідомити, які джерела надали йому ці недостовірні дані: “Ярослав Гришин, величезне прохання розсекретити свої таємничі джерела, які м'яко кажучи, надали вам недостовірну інформацію. І величезне прохання, перед тим як виносити подібні “інсайди” в публічну площину, пишіть мені особисто”.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня невідомі у масках побили журналіста Громадського ТБ Запоріжжя Анатолія Остапенка, коли він вийшов з дому. Троє невідомих повалили журналіста на землю, побили і зникли на автівці.

Журналіст пов’язує напад на себе з професійною діяльністю. Останнім часом він працював над кількома розслідуваннями щодо корупційних проявів посадовців Запоріжжя та області.

Слідче управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за фактом побиття журналіста Громадського ТБ розпочало кримінальне провадження за ознаками статті 345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста).

13566976_1754663501480308_6398371049562439357_n(1)

Фото - 061.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!