ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Фінляндії розслідує як шпигунство інцидент із дроном, що врізався в телевежу

Центральна кримінальна поліція Фінляндії розслідує червневий інцидент із дроном, який врізався телевежу, як шпигунство, повідомив Естонський державний мовник ERR.

Перш ніж врізатися у телевежу, дрон пролетів над будівлями поліції та громадської телерадіомовної компанії Yle у столичному районі Пасіла. Для польотів над цією територією потрібен спеціальний дозвіл.

Слідчі встановили, що підозрюваний керував дроном біля телевежі, проте певної миті сигнал обірвався.

Коли зв'язок втрачений, дрон має автоматично повернутися в точку запуску. Проте дорогою дрон врізався в телевежу. За версією слідства, підозрюваний сам повідомив про те, що сталося, в компанію Digita, яка обслуговує телевежу.

У поліції зазначили, що дрон в основному пересувався біля торгового центру Tripla, звідки пролетів повз центральну поліцейську дільницю Пасіла у бік будівлі Yle.

За словами комісара Петрі Партанена, справа розслідується за статтею “шпигунство”, оскільки йдеться про дії, що мали місце поблизу об'єктів критичної інфраструктури.

Як зазначає мовник, у Фінляндії людину можуть засудити за статтею “шпигунство”, якщо вона отримала і передала інформацію, яка завдає шкоди безпеці або міжнародним відносинам Фінляндії. Покарання за це від одного до десяти років позбавлення волі.

Підозрюваного мають допитати у жовтні.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!