ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція допитала блогера Іванова у справі щодо вбивства Шеремета

18.08.2016, 13:55

Українських блогерів Сергія Іванова і Романа Доніка викликали в правоохоронні органи для дачі показань свідків у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це Сергій Іванов повідомив на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Страна.UA.

“Поїхав на допит у справі про вбивство Шеремета. Не розумію, з якою метою мене потрібно допитувати, оскільки весь тиждень до трагедії, включаючи її день, я був на Кіпрі, але прекрасно знаю, яким чином моє прізвище виявилося у списку свідків”, - написав Іванов.

Видання нагадує, що після вбивства Павла Шеремета, його цивільна дружина, власниця інтернет-видання “Українська правда” Олена Притула написала на своїй сторінці в Facebook, що напередодні трагедії говорила з Павлом про блогера Сергія Іванова.

“В останній наш вечір ми навертали круги з Пашею, збираючи заповітні 10 тисяч кроків. Перед цим він прочитав пост Сергія Іванова, який написав чергову гидоту про мене. Паші було дуже боляче, ми витратили останню нашу розмову на цього покидька. Ми говорили про те , що у деяких людей є покликання – приносити іншим людям біль. В той момент ми не знали, що є ще й інші люди, які вже виношували план його вбивства”, – написала Притула.

Видання зазначає, що конфлікт Сергія Іванова і “Української правди” триває досить давно.

“Свого часу “Українська правда”, блогером якої був Іванов, звинуватила його в публікації замовних матеріалів. Дослівно це звучало так в примітці до всіх блогів Іванова на даному сайті: “Обережно! У редакції є підозри, що цей автор виконує своїми постами певні завдання. Враховуйте це під час читання. Після цього Іванов став часто публікувати інформацію, що дискредитує “Українську правду”, її керівництво та її публікації. Можливо, саме це і стало причиною уваги до нього правоохоронних органів у справі про вбивство Шеремета”, - пише видання.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олени Притули, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав загибель Павла Шеремета вбивством в результаті дії вибухового пристрою. Ключовою версією вбивства Луценко назвав помсту за професійну діяльність Шеремета.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства П.Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на Олену Притулу.

Раніше на одному з інтернет-видань з'явилося відео записи камернаблюденія, зроблені за кілька годин до вбивства Шеремета, з якого випливає, що вибуховий пристрій під автомобіль, в якому на наступний день їхав журналіст, заклала жінка, у неї був спільник.

10 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета є істотний прогрес, але інформацію не можна оприлюднити, оскільки вона є таємницею слідства.

Liked the article?
Help us be even more cool!