ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу щодо стеження за знімальною групою "Схем"

27.02.2019, 11:47
Фото - Радіо Свобода

Головне слідче управління Національної поліції розпочало досудове розслідування за заявою журналістів-розслідувачів програми “Схеми: корупція в деталях” щодо стеження охоронців олігарха Ріната Ахметова. Про це повідомили Радіо Свобода в Національній поліції України.

​Відповідні дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 лютого за ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання журналістській діяльності, переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю за попередньою змовою групою осіб.

“Будь-які спроби чи методи тиску на журналістів, навіть у завуальованій формі, є неприпустимі. В даному випадку вбачається перешкоджання виконанню журналістом професійних обов’язків або переслідування у зв’язку з його законною професійною діяльністю за попередньою змовою групою осіб. Всі докази, надані до поліції, будуть ретельно вивчені, а сам факт отримає належну оцінку і реакцію з боку правоохоронців”, – заявив керівник Департаменту комунікацій Національної поліції України Ярослав Тракало на своїй сторінці у Фейсбуку.

За його словами, слідчі проводять розшукові дії для встановлення всіх обставин подій.

22 лютого журналіст програми “Схеми” Михайло Ткач подав заяву в Національну поліцію через систематичне стеження охороною олігарха Ріната Ахметова за ним і знімальною групою, яке триває протягом півроку.

Як повідомляв ІМІ, 21 лютого редакція програми розслідувань “Схеми: корупція в деталях” (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу “UA: Перший”) повідомила, що охоронці олігарха Ріната Ахметова організували систематичне стеження за журналістом Михайлом Ткачем і знімальною групою програми.

Журналісти встановили, що всі автомобілі, які стежили за знімальною групою, належать охоронній фірмі ТОВ “Дельта-Донбас”, кінцевим бенефіціарним власником якої є олігарх Рінат Ахметов.

21 лютого журналіст-розслідувач проекту Bihus.Info Денис Бігус заявив про зовнішнє спостереження за офісом редакції невідомими особами через розслідуванням журналістки Лесі Іванової щодо корупції в оборонному секторі.

24 лютого Охоронна фірма “Дельта-Донбас” заперечила обвинувачення у стеженні за знімальною групою програми розслідувань “Схеми: корупція в деталях”.

Liked the article?
Help us be even more cool!