ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Харківщини затримала 49 учасників конфлікту, під час якого постраждали журналісти "112 Україна"

29.08.2019, 10:31
Фото – hk.npu.gov.ua

Поліція Харківщини затримала 49 ймовірних учасників конфлікту, унаслідок якого постраждала знімальна група “112 Україна”.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції в Харківській області.

Затриманих доставлено до територіальних відділів поліції.

Як зазначає поліція, конфлікт між охоронцями лісопереробного підприємства та журналістами виник під час зйомки відеосюжету. 

“Шляхом застосування сили охоронці перешкоджали руху транспорту, намагалися заволодіти знімальною технікою та завдали тілесних ушкоджень журналісту, тяжкість яких буде встановлено за результатами медогляду”, – йдеться в повідомленні.

Після опитування учасників конфлікту до правопорушників буде застосовано заходи згідно з чинним законодавством.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), ст. 293 ("Групове порушення громадського порядку"), ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") та ч. 1 ст. 347-1 ("Умисне знищення або пошкодження майна журналіста") Кримінального кодексу України. За скоєння цих злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.  

Як  повідомляв ІМІ, 28 серпня в селищі Золочів Харківської області невідомі напали на знімальну групу телеканалу “112 Україна”, яка знімала сюжет про розкрадання лісу. Машину групи заблокували і пробили колеса, журналіста Олега Решетняка побили, йому викликали швидку допомогу.

За цим фактом поліція Харківської області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!