ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польський Центр моніторингу свободи преси закликає звільнити Асєєва

26.03.2019, 17:05
Фото - Фейсбук Єгор Фірсов

Польський Центр моніторингу свободи преси (орган Спілки журналістів Польщі, CMWP SDP) виступив із заявою з вимогою звільнення українського журналіста Станіслава Асєєва, який півтора року перебуває в ув’язненні російських гібридних сил у Донецьку, повідомляє Радіо Свобода.

Організація нагадує, що Асєєва утримують в незаконній в’язниці, там його катували, а також що представникам міжнародних організацій відмовляють у доступі до нього. Журналіст не може надсилати або отримувати листи і телефонувати.

“CMWP SDP нагадує, що свобода і незалежність журналістів є основним елементом дотримання принципу свободи слова в суспільстві. Це право охоплює свободу поглядів і отримання та поширення інформації й ідей без втручання державних органів і незалежно від державних кордонів”, – йдеться в заяві.

Журналіст Станіслав Асєєв перебуває в ув’язненні, за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше підконтрольне Росії угруповання “ДНР” визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України. Він не потрапив на останній великий обмін у грудні 2017 року.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня 2018 року телеканал “Россия 24” показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку.

17 серпня 2018 року Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа заявило, що вважає дуже сумнівним “зізнання” у шпигунстві Станіслава Асєєва, які показав в ефірі “Россия 24”.

20 серпня Європейська федерація журналістів (EFJ) відреагувала на сюжет каналу “Росія 24” про “зізнання” у “шпигунстві” українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) та закликала негайно його звільнити.

20 серпня 2018 року журналісти, українські медійні та правозахисні організації висловили глибоке обурення появою матеріалу зі Стасом Асєєвим і вважають, що задля випуску “зізнання” до нього було застосовано заходи фізичного або психологічного впливу.

Засудили російський канал за “інтерв’ю” зі Станіславом Асєєвим “Репортери без кордонів” та Комітет захисту журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!