ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польська опозиція оголосила бойкот телеканалу TVP

24.01.2019, 10:08
Фото - TVP logo.svg

Керівництво польської опозиційної партії “Громадянська платформа” закликало членів політичної сили утриматися від участі у програмах суспільної телекомпанії TVP, доки не буде змінено чинну раду директорів компанії. Про це йдеться в заяві, підписаній головою партії Гжегожем Схетиною, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Rzeczpospolita.

Польські опозиціонери довгий час звинувачують телекомпанію в тому, що вона стала рупором влади. Останніми днями критики на адресу TVP з боку опозиції стало ще більше.

Минулого понеділка новинна програма TVP випустила матеріал, у якому політиків “Громадянської платформи” та керівника популярної польської благодійної фундації "Фонд Великого оркестру святкової допомоги" показали таким чином, нібито саме вони призвели до смерті мера Гданська Павла Адамовича.

У випуску новин 19 січня продемонстрували матеріал з похорону мера, в якому під час слів священика, що “людина, яка використовує мову ненависті та будує свою кар’єру на брехні, не може виконувати високі функції в Польщі”, у кадрі довгий час показували опозиційного до чинної влади Дональда Туска.

Правління “Громадянської платформи” закликало 22 січня своїх членів до бойкоту телекомпанії.

“Під час правління “Права і справедливості” суспільне телебачення стало інструментом політичної кампанії і партійної пропаганди. Політика нинішньої ради TVP веде до небезпечних соціальних розбіжностей і ставить під загрозу почуття безпеки поляків. Ця ситуація вимагає нашої рішучої відповіді”, – йдеться в заяві, підписаній головою партії Гжегожем Схетиною.

Політична партія “Зараз!” невдовзі заявила, що теж приєднується до бойкоту і не братиме участі в програмах телекомпанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!