ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після звинувачень Дудь виклав вирізану частину інтерв'ю з Івангаєм про агресію РФ

05.05.2021, 12:31
Фото – ZN.ua
Фото – ZN.ua

Російський журналіст Юрій Дудь опублікував у Telegram фрагмент інтерв'ю відеоблогера Івана Рудського (псевдонім EeOneGuy, Івангай) про Голодомор, репресії НКВС, окупацію Криму та війну Росії проти України, що вирізали з програми “вДудь”, повідомляє “Детектор медіа”.

Дудь пояснив, що на монтажі “викидається все нецікаве, іноді – те, що могло б бути цікавим, але висловлено так недоладно, що це дуже складно і зрозуміти, і просто слухати”. Він уточнив, що іноді має по 4–10 годин запису.

“Такий монтаж нам здається повагою і щодо глядача, і щодо героя. Хвилюєшся, плутаєшся в хронології і в логічних зв'язках, не до кінця розумієш, що хочеш сказати, – це нормально, тим більше для людини з мінімальним (про що вона сама каже) досвідом публічних виступів. І так само нормально не брати це до підсумкового монтажу. Тому що наше завдання – не показати героя максимально безглуздим і не назбирати вогненних цитат для заголовків”, – розповів Дудь та опублікував 12-хвилинний фрагмент інтерв’ю без монтажних склейок.

На відео блогер розповідає про підтримку Революції гідності, своє ставлення до окупації Криму та війни на Донбасі, Голодомор, про який казала його прабабуся, та переслідування НКВС, які зачепили його діда.

Зокрема, Івангай сказав, що його хвилювала окупація Криму, але він її “проспав, бо був десь за кордоном”.

Як нагадує видання, відеоблогер Іван Рудський (псевдонім EeOneGuy, Івангай) звинуватив російського журналіста Юрія Дудя у видаленні з інтерв'ю з ним фрагментів, у яких він розповідає про Голодомор, репресії НКВС і війну Росії проти України. Інтерв'ю опублікували в YouTube 18 березня, проте Іван Рудський вирішив повідомити про вилучення фрагментів 2 травня. На думку Рудського, Дудь не опублікував повної версії інтерв’ю, побоюючись реакції влади РФ.

Іван Рудський – популярний відеоблогер, на його YouTube-канал підписані 17 млн осіб, а ролики подивилися майже 4 млрд разів. Народився в Дніпропетровській області в 1996 році, дитинство провів у Кривому Розі. Невдовзі після закінчення школи переїхав до Росії, жив у Санкт-Петербурзі, зараз – у Києві. Він стверджує, що йому двічі пропонували громадянство РФ, але він відмовився.

Юрій Дудь – російський журналіст, популярний відеоблогер, теле- і радіоведучий. Колишній головний редактор Sports.ru. З 2017-го – ведучий авторського YouTube-каналу під назвою "вДудь". У каналу Дудя понад 9 млн підписників і 1,4 млрд переглядів.

Liked the article?
Help us be even more cool!