ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після сутички у суді над Муравицьким "швидка" госпіталізувала місцевого журналіста

28.09.2018, 19:00
Фото - скріншот з відео Житомир.info

28 вересня у Житомирі захисників блогера Василя Муравицького - адвоката Андрія Гожого та місцевого журналіста Андрія Лактіонова - госпіталізували після сутички з представниками організації С14 в залі Корольовського районного суду міста, повідомляє Житомир.info.

В цей день в Корольовському районному суді Житомира проходило чергове засідання у справі блогера Василя Муравицького, якого обвинувачують у державній зраді.

Як пише видання, коли суд оголосив перерву, адвокати Муравицького хотіли вийти із зали, між представниками С14 та адвокатом Андрієм Гожим сталася бійка, що супроводжувалась лайкою з обох сторін.

До сутички долучився й місцевий журналіст Андрій Лактіонов. Лактіонов разом з Гожим видають місцеву газету “Патріот”.

В коментарі ІМІ Андрій Лактіонов, який є головним редактором газети “Плюс Патріот Плюс”, повідомив, що був на засіданні як журналіст, і постійно висвітлює цей судовий процес.

“Я був під час виконання обов’язків журналіста там. Ті, хто брав участь у нападі, я їм показував посвідчення своє. Але вони заздалегідь знали, з ким будуть розбиратися. У них головна задача була розібратися з адвокатом Муравицького і журналістом Лактіоновим, який постійно, ми цю справу висвітлюємо, пишемо про це”, - розповів він.

Лікарі діагностували Лактіонову забій грудини. “В мене забій грудини. Зшиє та головою усе нормально. Синці на шиї, руках, спині”, - розповів Лактіонов.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня Корольовський районний суд міста Житомира продовжив підозрюваному у державній зраді журналісту Василю Муравицькому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 26 листопада.

Раніше, в цей день після оголошення технічної перерви у роботі засідання, у судовій залі виникла бійка між молодими чоловіками, на одязі в яких було маркування С 14, та адвокатом Муравицького Андрієм Гожим. Після перерви захисник не повернувся на розгляд справи, оскільки, за словами інших адвокатів, був госпіталізований.

Корольовський районний суд направив повідомлення до Житомирського відділу поліції щодо забезпечення порядку під час розгляду кримінального провадження.

Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських

6 серпня Корольовський районний суд Житомира залишив блогера Василя Муравицького під домашнім арештом та призначив наступне засідання у справі на 28 вересня. Після закінчення суду Муравицького облили зеленкою під будівлею суду, коли той вийшов надвір.

Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні 27 червня Корольовський районний суд відпустив Муравицького під домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!