ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після розслідування Радіо Свобода правоохоронці повідомили про підозру ексначальнику Донецької ОВА

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) оголосила підозру в незаконному збагаченні колишньому голові Донецької обласної військової адміністрації Павлу Кириленку. 

Як повідомили в пресслужбі САП, розслідування ініціювали на підставі журналістського розслідування Радіо Свобода.

За даними досудового розслідування, підозрюваний у період із 2020 до 2023 року, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, купив 21 об'єкт нерухомості та автомобіль, оформивши їх на родичів своєї дружини.

Серед купленого – сім квартир у Києві та Ужгороді, будинок під Києвом, декілька земельних ділянок, гаражі, машино-місця, нежитлові приміщення та автомобіль BMW X3.

Фото – пресслужба САП

“Загальна вартість цих активів складає 61,7 млн грн,  що значно перевищує законні доходи чиновника та його родини. Щоб приховати незаконне збагачення, підозрюваний не вказав ці активи в деклараціях за 2020–2023 роки”, – зазначили в пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У березні 2024 року Радіо Свобода випустило розслідування про колишнього начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка. На момент розслідування він очолював Антимонопольний комітет України. Розслідувачі з'ясували, що під час роботи в Донецькій ОВА Кириленко купив майно в Києві та області: апартаменти, земельні ділянки, будинок, комерційну нерухомість, автомобілі та паркомісця. Загальна ринкова вартість цього майна оцінювалась у понад 70 мільйонів гривень.

Родичі Кириленка, як з'ясували “Схеми”, не мали бізнесу і за останню чверть століття не отримували достатніх офіційних доходів, щоб усе це придбати. Причому частиною цього майна користується сама посадова особа, але не вказує це у своїй декларації.

Liked the article?
Help us be even more cool!