ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після репортажу із зони АТО журналістку "Нової газети" можуть позбавити акредитації

08.07.2016, 13:39

Заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявляє, що кореспондентка російської газети “Новая газета” Юлія Полухіна порушила правила роботи в зоні АТО, маючи прес-карту АТО. За словами чиновниці, це може призвести до вилучення прес-карти. Про це Тетяна Попова написала у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

7 липня російське видання “Новая газета” опублікувало на сайті репортаж своєї кореспондентки Юлії Полухіної “Війна повернулась” з підзаголовком “Вдень 6 липня поруч з Донецьком йшов важкий бій. Під мінометним обстрілом загинули два українських десантника”.

У репортажі, який показав реальну ситуацію щодо важких боїв у промзоні Авдіївки (поруч з Ясиноватою, Донецька область), було також вказано місцезнаходження українських десантників 95-й, 79-й и 81-й бригад, які тримають оборону під вогнем сепаратистів. В репортажі опубліковані відео і фото загиблого українського вояка (+18).

Після публікації матеріалу і відео у соцмережах з’явились різко критичні висловлювання українських військових, які закидали російських журналістці розсекречування позицій українських десантників під Авдіївкою.

Тетяна Попова у відповідь заявила, що журналістка “Новой газеты” опинилася в промзоні Авдіївки не через програму embedment (програма Міністерства оборони України із закріплення журналістів за військовою частиною в зоні АТО).

“І до речі я не певна, що російський журналіст зміг би потрапити в програму embedment.  Як ця журналістка там опинилася? - питання до прес-центру АТО.  Як їй прес-офіцер дозволив знімати позиції? - питання до прес-офіцера і того, хто його обрав на посаду та призначив”, - заявила Попова.

За її словами, російська журналістка порушила правила роботи в зоні АТО з прес-картою АТО. “Боюся, що це може призвести до вилучання прес-карти та позбавлення акредитації”, - написала Тетяна Попова.

Наразі сайт Нової газети не відкривається на території України, проте його можна відкрити через VPN.

Нагадаємо, раніше Тетяна Попова повідомила, що участь в програмі embedment взяли понад 100 іноземних та українських журналістів. Матеріали з'явилися в The Washington Post, The World Post, CNN, BBC, Vice News, Polsat, Agence France - Presse, the Daily Signal, London Evening Standard, The Independent, Newsweek, Business Ukraine, New Easten Europe, Czech Radio, USA Today, журналі “Новое время”, телеканалі “Інтер”, сайті Цензор.НЕТ, на Радіо Свобода та в інших ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!