ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підполковник міліції вдарив по обличчю журналіста 5-го каналу

01.04.2012, 02:42
Журналіст 5-го каналу Азад Сафаров постраждав 31 березня у Києві під час акції проти вирубки дерев у Святошинському лісопаркові, повідомляють “Коментарі”.

Як пише видання, кияни знесли паркан, встановлений на місці вирубки дерев, після чого міліція спробувала затримати одного з протестувальників. Однак за нього заступилися інші учасники акції, що в підсумку переросло в сутичку з міліцією.

У цей момент, як розповів Сафаров, підполковник міліції, заступник начальника Святошинського райвідділу міліції Микола Зева почав штовхати людей і кричати, що він  використовуватиме табельну зброю проти мешканців. На уточнююче запитання журналіста, що він має на увазі, підполковник кілька разів його штовхнув ліктем і вдарив по обличчю.

“Заступник начальника райвідділу Зева почав штовхатися і кричав про застосування зброї проти людей, які не мали зброї. Коли ми почали питати, чого він так кричить, він почав штовхатися і кільки разів вдарив ліктем мене по обличчю. Я питав навіщо він так робить, він не відреагував. Я вважаю грубим порушенням,. що він вдарив журналіста і кричав про застосування міліціонерами зброї”, - розповів журналіст.

Водночас у своєму блозі  на “Телекритиці” Сафаров написав, що Зева відмовлявся показувати своє посвідчення, зауважуючи, що "загубив його щойно".

“Але вже за мить, після того, як журналісти питають “яким чином він може виконувати свої повноваження без посвідчення”, підполковник раптом згадує, що посвідчення - в машині”, - написав Сафаров.

Як повідомив “Телекритиці” Сафаров, він не писатиме заяву в міліцію щодо інциденту з ним. Звертатися до лікаря, за його словами, не довелося. Слідів від удару не залишилося.

«Заяву про перешкоджання професійній діяльності я не писатиму, бо не бачу сенсу. Але у разі порушення кримінальної справи щодо дій міліції готовий свідчити у суді», - сказав Сафаров.

Також Сафаров додав, що Зева “грубо відштовхнув представника "Репортерів без кордонів" Оксану Романюк”.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!