ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрюваних у сприянні телеканалу "Новороссия ТВ" взяли під варту

26.11.2015, 10:53

25 листопада підозрюваним у сприянні діяльності телеканалу терористів “Новороссия ТВ” суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою. Про це повідомляється на сайті прокуратури Житомирської області.

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організаційного та інформаційного сприяння діяльності терористичної організації, за ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Згідно з повідомленням, двоє чоловіків, які в червні-липні 2014 року виїхали на підконтрольну “ДНР” територію у Донецьк, підозрюються у тому, що вони доставляли  обладнання, надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу “Новороссия ТВ” для налагодження прямого ефіру, трансляцій новин про діяльність так званої  “ДНР”.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом СБУ в Житомирській області.

Водночас, як повідомляє Мediasapiens з посиланням на журналіста Андрія Павловського, рішення ухвалив Корольовський районний суд Житомира відносно журналіста-правозахисника Дмитра Васильця, якого СБУ затримала за підозрою у технічному сприянні трансляції телеканалу терористів “Новороссия ТВ”.

Також, повідомляє ТСН, заарештовано Євгена Тімоніна. Обидва проведуть у в'язниці щонайменше 60 діб. Арешт ухвалено до 20-х чисел січня 2016 року.

Василець 24 листопада повідомив у своєму Фейсбуці, що “нічого незаконного не робив”. “Зараз у мене вдома та в Офісі відбувається обшук представниками СБУ! Скоріше за все, співробітники СБУ за вказівкою наших правителів поспіхом завели справу проти мене! Завчасно, поки є можливість, кажу, що нічого незаконного я не робив. І звинувачення у мій бік - надумані! Поки ламають двері є можливість написати цей пост. Прошу всіх допомогти у розповсюдженні цієї інформації!”.

Пізніше він опублікував відео, де сказав, що в його двері ломляться після того, як вони з колегами з руху “Медіалюстрація” провели акцію на Хрещатику та показали кліп Анатолія Шарія “За що”. Також Василець ще раз наголосив, що не має ніякого стосунку до “Новороссия ТВ”.

“Сподіваюся, мене не надто надовго посадять, і якщо й висунуть якісь звинувачення - то вони будуть у межах закону”, - заявив журналіст-правозахисник.

Український журналіст та керівник проекту TV17 Жан Новосельцев опублікував на своїй сторінці у Facebook обурливий допис, в якому пояснив, що Дмитро Василець від початку війни на сході хотів створити проект, що надаватиме достовірну та неупереджену інформацію з обох сторін. Та не знайшовши потрібних йому журналістів, вирішив приєднатися до команди каналу TV17, оскільки побачив, що там втілювалася подібна ідея. Новосельцев зазначив, що про “Новороссию ТВ” і мови не було”, і що “в СБУ це знають”.

“2 місяці журналіст-правозахисник проведе в СІЗО. На суді Дмитро Василець розповів про події на початку АТО на сході. Тоді, бачачи як ЗМІ РФ та України сіють ворожнечу, він вирішив створити нове ЗМІ, яке би висвітлювало в інтернеті достовірно та неупереджено обидві сторони конфлікту. Знайшов людей, які були готові працювати в Донецьку. Приїхав на Донбас, поспілкувався з новими знайомими і зрозумів - у їхніх планах висвітлювати тільки позицію ДНР. Ця перспектива не влаштувала, Дмитро повернувся у підконтрольну владі Україну. Тут він побачив, що схожа ідея втілюється на 17 каналі. Познайомилися, зрозуміли одне одного й прийняли до себе в команду - нам ідейні потрібні. А він жив ідеєю. Ні про яку “Новороссию ТВ” і мови не було. В СБУ це знають. Виявилося, що питання Васильцю вони задавали ще 8 місяців тому. А ось Шарія на Майдані він таки запустив з проектора. За кілька днів до арешту. З роликом про те, як бреше влада. Влада не любить Анатолія Шарія, тим більше, коли її викривають у брехні. Ура товариші патріоти, особливо небезпечний Василець захоплений, країна може спати спокійно. Приємних зомбоснів”, - написав Новосельцев.

Як повідомляв ІМІ, 24 листопада у Києві співробітники СБУ почали слідчі дії щодо осіб, які підозрюються у технічному сприянні трансляції телеканалу терористів “Новороссия ТВ” через мережу Інтернет.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації), відбуваються обшуки у приміщеннях, які використовувались зловмисниками.

ТСН випустив сюжет, у якому повідомив, що затримані за сприяння сепаратистському телеканалу "Новороссия ТВ" кияни Дмитро Василець і Євген Тімонін входять до громадської ради при Міністерстві інформаційної політики України. Вони не визнають своєї провини, хоч і не приховують відверто антиукраїнських поглядів.

Міністр Юрій Стець сказав журналістам “1+1”, що хоч і особисто затверджував склад громадської ради Міністерства інформації, але хто туди прийшов – не перевіряв.

Як йдеться у сюжеті ТСН, свій інформаційних ресурс для поширення сепаратистських ідей затримані створили ще весною 2014 року. Згодом з іншими однодумцями організували проект "Медіалюстрація", який критикує українські ЗМІ за патріотизм і роздає антипремії "Геббельс ТБ".

Liked the article?
Help us be even more cool!