ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрювані у справ вбивства Шеремета не встановлені - речник МВС

19.07.2019, 15:38
Фото - Reuters

Підозрювані у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета ще не встановлені. Про це на брифінгу 19 липня сказав директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, повідомляє Укрінформ.

“Кримінальне провадження розслідується слідчими Головного слідчого управління Національної поліції. Якихось відомостей для оприлюднення вони нам поки що не надавали. Злочин не розкрито, поки що підозрювані не встановлені”, - сказав Шевченко.

За його словами, якщо слідчі вважатимуть за потрібне оприлюднити будь-який обсяг інформації в цьому кримінальному провадженні, “в будь-який час, не тільки календарно, під дату - в будь-який - ми це зробимо доволі оперативно”.

“Прошу не підходити до розкриття такого складного, особливо тяжкого злочину, як до якоїсь календарної дати. Звіти КПК не передбачені. Єдиним звітом роботи слідчої групи може бути повідомлення про затримання особи, якій може бути вручена підозра, друге - вручення підозри особі, яка поки що не затримана. Ані першого, ані другого поки що в цьому провадженні немає. Зрозумійте слідчих: це тяжкий злочин, його тяжко розслідувати. Не вимагайте ставлення до цієї надскладної роботи як до якоїсь календарної події, присвяченій якійсь даті”, - додав Шевченко.

Він також зазначив, що колишній генпрокурор Віктор Шокін був допитаний слідчими Нацполіції у цій справі “щодо відомостей, які він виклав в одному з останніх своїх публічних інтерв'ю”.

“Відомості, які отримало слідство у пана Шокіна, будуть перевірятися у ході подальших слідчих дій під час розслідування цього кримінального провадження”, - повідомив Шевченко.

На початку липня 2019 року колишній генпрокурор Віктор Шокін заявив інтерв'ю одному зі ЗМІ, що “практично впевнений”, хто замовив вбивство журналіста Павла Шеремета. За його словами, ця особа, “займала раніше і займає зараз досить високий пост”.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 20 липня на місці загибелі журналіста Павла Шеремета відбудеться акція пам’яті “Хто вбив Павла? Три роки без відповіді”.

20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув журналіст Павло Шеремет. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”. Із дня загибелі Павла Шеремета слідство не встановило ані вбивць, ані замовників.

9 листопада 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу “Прямий” повідомив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета правоохоронна система України поки що не дала результату.

Liked the article?
Help us be even more cool!