ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під стінами ВР побили журналістів

03.11.2011, 05:45
3 листопада під час акції протесту біля Верховної Ради постраждали представники ЗМІ. Про це повідомив кореспондент газети «Коммерсантъ. Украина» Валерій Кучерук.
 

За його словами, правоохоронці, незважаючи на те, що журналісти і фотографи показували їм медійні посвідчення, грубо відтісняли їх разом з натовпом протестувальників, переступаючи через людей, які впали на землю. Зокрема, фотографа Максима Требухова били по ногах, він впав, вдарився головою і забив ребро.

 

Фотограф Максим Требухов особисто підтвердив «Телекритиці», що він постраждав під час акції. «У мене як мінімум тріщина ребра. Правоохоронці брутально поводилися з представниками ЗМІ. Я бачив, як вони били їх ногами, били по камерах, зокрема пошкодили камеру РІА "Новости". Це при тому, що ми наголошували, що представляємо ЗМІ і показували їм свої посвідчення», - сказав він.

 

Крім того, як повідомляє сайт ВО «Свобода», під час акції затримано керівника прес-служби Київської міської організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Кирила Бабенцова та журналіста газети ВО «Свобода» Едуарда Ігольнікова. «Едуарда було брутально побито. Свободівців тримають в автозаку. Наразі невідомо, куди їх везтимуть. Деталі з'ясовують», - ідеться на сайті.

За інформацією народного депутата Андрія Парубія, затриманих «свободівців» повезли до Печерського райвідділу. Депутату пообіцяли, що їх до 15:00 відпустять. Про це він повідомив журналістам, які висвітлюють акцію протесту.

Нагадаємо, що востаннє представники ЗМІ постраждали від дій правоохоронців під стінами Печерського суду, де оголошували вирок Юлії Тимошенко.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!