ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під посольством РФ у Києві вимагали звільнити українських журналістів

02.11.2016, 11:13

Сьогодні, 2 листопада, у Києві під посольством РФ в Україні відбулась акція-перформенс проти розправ над українськими журналістами. Активісти вимагають від Росії звільнити Романа Сущенка і Миколу Семену, а також закрити сфабриковані кримінальні справи проти українських журналістів, повідомляє Громадське радіо.

Влаштували акцію “Росія поставила на конвеєр розправи над українськими журналістами” Центр інформації про права людини та Центр громадянських свобод.

З промовами виступили Анна Андрієвська, кримська журналістка, проти якої порушено кримінальну справу в Криму; Олександра Матвійчук, Центр громадянських свобод; Тетяна Печончик, голова правління Центру інформації про права людини; Ольга Решетилова, координатор Медійної ініціативи за права людини.

Як наголосила у своєму виступі голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик, акція приурочена до Міжнародного дня ООН за припинення безкарності за злочини проти журналістів. Цей день був встановлений у 2013 році, і цього дня ООН нагадує про те, що у світі близько 800 журналістів загинули за останні 10 років, і лише в кожному 10-му випадку слідство встановило причетних і передало ці справи до суду.

Організатори акції-перфоменсу показали, як у Росії та окупованому нею Криму фабрикуються шиті білими нитками справи проти українських журналістів.

Фото - Укрінформ

Liked the article?
Help us be even more cool!