ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під Києвом журналістці-активістці, яка захищає ліс, спалили машину

11.04.2017, 12:49

Журналістці та активістці Валентині Аксьоновій, яка бореться проти забудови Вумівського лісу у селі Петропавлівська Борщагівка (Київська область), спалили машину. Підпал вона пов’язує виключно зі своєю журналістською і громадською діяльністю, повідомляє “Українська правда. Київ”.

Інцидент стався о 4 ранку 11 квітня, згорів вантажний мікроавтобус “Фольксваген крафтер”.

За її словами, машину вона купила 1 квітня і не встигла ще застрахувати. “Вони слідкували, вони знали, що я купила машину, спалили її у нашому дворі. Це виключно моя діяльність журналістська, бо пишу про ліс, про його дерибан”, сказала Аксьонова.

Аксьонова є лідером місцевої ініціативи громади Петропавлівської Борщагівки “Захисти ліс” і вже тривалий час бореться проти забудови лісу житловими висотками, через що отримує низку погроз.

Автомобіль, ймовірно, підпалили за допомогою двох коктейлів Молотова.

“Чула сусідка, як загавкав пес, а тоді два хлопки, ніби щось упало. Машина спалахнула моментально. Це тільки підпал”, наголосила журналістка.

Авто родина активістки і її сусіди загасили самостійно, оскільки пожежна їхала 40 хв.

На місце події приїхали поліцейські, але, за словами активістки, вони “палець об палець не вдарили”.   

Нині жінка боїться за життя своєї малої дитини і батьків.

“Я не один раз отримувала погрози. Дуже різні – на форумах від нібито інвесторів цих будинків, по телефону – дзвонять, вмикають похоронні марші і вимикають, картинки мені шлють з відрізаним горлом тощо. Особливо це активізувалося, коли ми виграли суд по лісу. Оце недавно привезли мені під будинок завозний мітинг – один раз близько 200 людей, другий раз менше. Там були навіть люди з пістолетами, стріляли”,  розповіла Аксьонова.  

“Пишуть мені, що “Валя, ти вирішила руки на себе накласти?”. Потім пишуть, що зараз замість хештегу “Захисти ліс” буде потрібен хештег “Захисти Валю”. Отакі натяки. Нам кажуть, щоб ми забрали свої позови за ліс. На нас постійно тиснуть”,  додала Аксьонова.

Вона наголосила, що не раз писала заяви до поліції про погрози і залякування, але це все одно продовжується.

Нині Аксьонова має намір писати зави не лише про знищення майна, а і про перешкоджання журналістській діяльності та погрози їй як журналісту.

“Бо оце все – тільки через мою діяльність. Мені не раз казали: “Ти забагато говориш і пишеш”,  додала вона.

За словами Аксьонової, вона стала четвертою активісткою, що бореться за Вумівський ліс, якій спалили авто.

В коментарі ІМІ Валентина Аксьонова повідомила, що вона написала до Києво-Святошинського відділу поліції заяву про підпал, в якій вказала, що пов'язує подію зі своєю журналістською діяльністю.

Також журналістка уточнила, що вона пише свої матеріали для “Української правди” і “сайту “Громада Київщини”. Також видає газету “Петропавлівсько-Борщагівська Громада”, є членом Асоціації Європейських журналістів.

Фото - "Українська правда.Київ"

Liked the article?
Help us be even more cool!