ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під Дніпропетровськом молодик зламав щелепу журналісту за відмову видалити фото

09.07.2015, 14:15

7 червня в приміській зоні Дніпропетровська невідомий вдарив в обличчя журналіста та громадського активіста Віктора Жиха і відібрав у нього телефон, на який журналіст зняв видобуток піску на території Кіровського лісництва. Про це ІМІ розповів Віктор Жих.

За словами Жиха, він взнав, що на території Кіровського лісництва відновивився незаконний видобуток піску і пішов туди відзняти фотографії для журналістського розслідування.

“Я пішов  глянути, що там відбувається. Я зробив кілька фото техніки біля озера, яке утворилося внаслідок видобутку піску, це природоохоронна зона. Коли вже пішов, я побачив ще ескаватор і вагончик, також сфотографував і пішов”, - розповів Жих, зауваживши, що це був вихідний день і працівників не було.

В цей момент його наздогнав молодик і почав вимагати видалити фото з телефону. “Коли я запитав, чого, він вдарив в обличчя. Правою у висок, лівою у щелепу. Я падаю, він забирає телефон і йде”, - розповів Віктор.

Жих звернувся в лікарню та у міліцію. Унаслідок нападу лікарі діагностували йому перелом щелепи у двох місцях, також у нього вибито два зуби.

Міліція порушила справу за фактом нападу, і вже викликала його на опізнання підозрюваних, проте він не зміг опізнати нападника.

Напад Жих пов’язує з журналістською діяльністю. “Я займаюся журналістською і громадською діяльністю. Але я робив світлини, аби зробити журналістське розслідування, взнати, хто видобував пісок, хто це “кришує”, - розповів він, додавши, що не мав редакційного завдання, оскільки є фрілансером.

Liked the article?
Help us be even more cool!