ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час афганських протестів проти талібів постраждали журналісти

19.08.2021, 10:58
Фото: Ехо Кавказу
Фото: Ехо Кавказу

В Афганістані репортер місцевого інформаційного агентства Бабрак Амірзада сказав, що таліби побили його та телеоператора з іншого агентства. Це відбулося під час спроб демонстрантів у місті Джелалабад підняти національний прапор Афганістану. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на AP.

У Джелалабаді, за 150 км від Кабулу, відбувалися протести проти нового режиму талібів в Афганістані. За словами свідків, таліби відкрили вогонь, коли місцеві жителі намагалися встановити національний прапор Афганістану на міській площі.

Під час акції протесту таліби вбили щонайменше трьох людей і поранили понад десяток. Про це пише Reuters із посиланням на трьох очевидців, включно з колишнім співробітником поліції.

Екстремістське угруповання “Талібан” захопило владу в Афганістані. Президент країни 15 серпня 2021 року покинув Афганістан та погодився передати владу талібам. Того ж дня “Талібан”, який більшістю країн визнаний терористичним рухом, без бою зайняв Кабул. Відтепер таліби контролюють весь Афганістан. Бойовики заявили, що “війна в Афганістані закінчена”, і вже анонсували проголошення найближчим часом “Ісламського емірату Афганістан”.

Стрімкий наступ “Талібану” став можливим, зокрема, і через виведення американського контингенту з країни за наказом президента США Джо Байдена. У липні Байден заявив, що “Талібан” не зможе захопити весь Афганістан, адже “США залишають після себе добре озброєну і вишколену афганську армію”. Війська США перебували в Афганістані з 2001 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!