ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція за звільнення Сенцова набрала на сайті Білого дому необхідні 100 тис. голосів

06.09.2018, 11:23

Петиція за звільнення засудженого за політичними мотивами в Російській Федерації українського кінорежисера Олега Сенцова на сайті адміністрації президента США Дональда Трампа набрала необхідну кількість голосів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Європейський парламент уже звернувся до Володимира Путіна з проханням негайно звільнити Олега Сенцова та інших. Тепер час Америці сказати своє слово. Ми настійно закликаємо нашу владу зайняти тверду позицію з цього питання та використовувати всі засоби, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів у Росії”, – йдеться в петиції.

Станом на 10:45 четверга (за Київським часом) під цією петицією підписалися понад 100,7 тис. осіб. Загалом необхідно було зібрати 100 тис. голосів до 8 вересня. При цьому останніми днями українцям було закрито доступ до голосування.

Як наголошується на інтернет-порталі Білого дому, якщо петиція збере понад 100 тис. підписів протягом 30 днів, його співробітники скерують її до відповідного відомства, а потім сповістять авторів і всіх громадян, які підписали її, про рішення електронною поштою.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!