ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перший заступник голови СБУ судиться з низкою ЗМІ через сюжет "Слідства.Інфо"

15.11.2017, 13:24
Фото - "Новое время"

Перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина подав позов про захист ділової репутації через розслідування проекту “Слідство.Інфо”, поширеного низкою ЗМІ в березні. Повістку про це ГО “Громадське ТБ” отримало 14 листопада, повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу каналу.

Позов стосується матеріалу “Демчина з іншого життя”: таємні статки скандального заступника голови СБУ”. Матеріал підготувала Євгенія Моторевська для “Слідства.Інфо”.

Цей матеріал крім “Громадського ТБ” під різними назвами опублікували телеканали UA:Перший та “24”. Передрук у своїх соцмережах зробили також народний депутат Сергій Лещенко та журналіст Дмитро Гнап. Всі вони є співвідповідачами у справі.

У своєму позові Павло Демчина вимагає спростування 30 тверджень щодо начебто непрозоро набутих статків та стрімкого кар’єрного зросту. Він вважає таку інформацію недостовірною.

Позов подано до Шевченківського районного суду міста Києва. Перше засідання призначене на 6 грудня.

Як повідомляв ІМІ, з квітня 2017 року заступник голови СБУ Павло Демчина подав до суду 16 позовів щодо захисту честі та гідності, або спростування інформації проти журналістів та активістів.

Раніше Павло Демчина подав позов до Подільського районного суду Києва на видавничий дім Медіа-ДК, який видає журнал “Новое время”. Від редакції адвокат Демчини вимагав спростувати опубліковану у статті інформацію про те, що Демчина причетний до утворення монополії компаній, близьких до Віктора Медведчука, на ринку зрідженого газу. Віталій Шабунін виступає співвідповідачем за позовом.

Редакція антикорупційної телепрограми журналістських розслідувань “Наші гроші” отримала запит від адвоката Демчини із вимогою надати особисті дані журналістів, які готували сюжет про заступника голови СБУ Павла Демчини. Видання пов’язувало такий запит з розслідуванням Аліси Юрченко “СБУ у пошуках хробака зупинило експорт горіхів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!