ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Перший Криворізький" запустив на сайті сервіс донатів для підтримки медіа

31.05.2023, 17:00
Фото - “Перший Криворізький”
Фото - “Перший Криворізький”

Інформаційне агентство “Перший Криворізький 1KR.UA” запустило на сайті сервіс зі збору донатів для діяльності медіа. Також фінансово видання можна підтримати на платформі Patreon. Це буде перша спроба медіа Кривого Рогу запустити донати після початку повномасштабної війни Росії проти України.

Про це представниці ІМІ в Дніпропетровській області розповіла головна редакторка медіа Софія Скиба. 

За її словами, підтримка читачів дозволить команді закривати поточні логістичні потреби. Крім того, читачі зможуть підтримати створення нецензурованих та достовірних новин.

“Під час опитування нашої аудиторії ми зрозуміли, що люди хочуть нас підтримати, розуміють важливість існування незалежної журналістики, але за нинішніх економічних обставин, пов'язаних із війною, зробити це можуть не всі”, — розповіла Софія.

Підписникам на patreon редакція пропонує долучитися до розробки тем, зустрічей із командою. А в тих, хто готові донатити через сервіс на сайті, є можливість отримати мерч 1kr.ua.

“Під час опитувань аудиторії ми почули запит на кльовий мерч, уявіть! Ми розробили його, бо розуміємо, що шопер із назвами районів міста чи стікери зі смішними фразами — це свого роду причетність до криворізького community”, — розповіла Софія Скиба. 

Інформагентство працює на медіаринку Дніпропетровської області понад 12 років. Працює із суспільно-політичними темами із розвінчуванням радянських і російських міфів, також є проєкти присвячені екології міста. Змінити схему фінансування довелося з початком повномасштабної війни Росії проти України, коли кілька рекламодавців змушені були піти з видання. 

“Розуміємо, що пропонуємо людям, які постійно на щось донатять, підтримати й нас. А знайти на це ресурс їм дуже складно через економічні обставини у державі. Звісно, перевірити гіпотезу щодо ймовірності читацької підтримки у важкий час ми не могли б без підтримки європейських партнерів”, — зазначив менеджер із розвитку медіа Денис Шабанін. 

Раніше у Кривому Розі медіа вже робили спроби запустити сервіс донатів, проте вони не були успішними. А після початку повномасштабної війни це буде перша спроба медіа у цьому місті запустити донати.

Liked the article?
Help us be even more cool!