ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перший віце-прем'єр Криму подав до суду на "Аргументы недели - Крым"

19.03.2013, 07:56

Перший віце-прем'єр-міністр АР Крим Павло Бурлаков подав позов до суду на інтернет-видання "Аргументы недели - Крым" з вимогою вилучити з сайту видання статтю про нього «Гуртожиток як притулок для кримських VIPів. Історія Павла Бурлакова», повідомляє видання.

Перше судове засідання відбудеться 20 березня о 9.30 у Центральному районному суді Сімферополя.

Судове провадження за позовом Бурлакова до редакції видання відкрито 13 березня 2013 року суддею Центрального районного суду Сімферополя Іллею Іщенко. Згідно з судовою повісткою, попереднє судове засідання мало відбутися 18 березня о 10:00. Проте відповідач - інтернет-видання отримало повістку 19 березня, у другій половині дня.

У позовній заяві Бурлаков просить суд зобов'язати редакцію «вилучити» зазначену статтю, «знищити наявні у ній матеріали, що містять конфіденційну інформації про фізичну особу Бурлакова».

Також він просить зобов’язати редакцію опублікувати на сайті видання в тому самому розділі, в якому була опублікована дана стаття, повідомлення з вибаченнями перед Бурлаковим «без права видалення такого повідомлення протягом трьох місяців з дня його публікації».

Водночас, пише видання, на даний момент залишається невідомою доля кримінального провадження, відкритого в листопаді минулого року за заявою Бурлакова про розголошення виданням конфіденційної інформації про нього в матеріалі «Гуртожиток як притулок для кримських VIPів. Історія Павла Бурлакова».

Станом на 22 лютого 2013 року досудове розслідування тривало слідчим управління ГУ МВС у Криму, процесуальне керівництво здійснювалося прокуратурою АРК.

Нагадаємо,1 листопада 2012 на сайті “Аргументы недели - Крым” вийшла стаття Ганни Андрієвської «Гуртожиток як притулок для кримських VIPів. Історія Павла Бурлакова». В статті йшлося про те, що перший віце-прем'єр-міністр АР Крим Павло Бурлаков голосував на парламентських виборах 28 жовтня 2012 року у селищі Комсомольське під Сімферополем на виборчій дільниці № 011117, так як прописаний у відомчому гуртожитку Пересувної механізованої колони №6 (ПМК-6). Проте журналісти з’ясували, що Бурлаков давно не живе у гуртожитку.

27 листопада 2012 року Павло Бурлаков поскаржився в міліцію на видання через вищевказану статтю Ганни Андрієвської. Слідче управління Сімферопольського міськуправління міліції відкрило кримінальне провадження за фактом розголошення конфіденційної інформації журналістами інтернет-видання «Аргументы недели - Крым». Кримінальне провадження відкрито за заявою першого віце-прем'єр-міністра АР Крим Павла Бурлакова про розголошення виданням конфіденційної інформації про нього.

17 січня 2013 року в редакцію видання прибула міліція з метою встановити юридичну адресу редакції, а також вимагали дані її керівництва та автора матеріалу.

18 січня редактора «Аргументы недели - Крым» Заіра Акадирова і кореспондента (автора публікації) Ганну Андрієвську викликали на допит до слідчого у даному кримінальному виробництву в якості свідків.

Проте допит журналістів Заіра Акадирова та Ганни Андрієвської 18 січня не відбувся.

Головний редактор інтернет-видання «Аргументы недели - Крым» Заір Акадиров розцінює дії першого віце-прем'єр-міністра АР Крим Павла Бурлакова як спробу тиску на засоби масової інформації та спроби ввести негласну цензуру.

Перший віце-прем'єр-міністр АР Крим Павло Бурлаков вимагає публічних вибачень від редакції видання "Аргументы недели - Крым" та від автора матеріалу про прописку Бурлакова у гуртожитку Ганни Андрієвської.

Liked the article?
Help us be even more cool!