ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перевірка Мін'юстом репутації покупця ЗМІ стосуватиметься лише олігархічних медіа – Головенко

05.09.2022, 14:13
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Юрист ІМІ Роман Головенко вважає, що перевірка Міністерством юстиції репутації потенційного покупця ЗМІ стосуватиметься лише олігархічних медіа. 

Так він прокоментував надання таких повноважень Мін'юсту.

За його словами, Законом України “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (ч. 3 ст. 10) визначено, що порядок проведення перевірки ділової репутації покупця (потенційного покупця) ЗМІ затверджується Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

“Але це не означає, що Нацрада самостійно зобов’язана проводити відповідну перевірку, тому, очевидно, цю функцію було довірено Мін’юсту. Частота її застосування залежатиме від того, наскільки багато осіб матиме статус олігархів”, – зазначив юрист.

Як повідомляв ІМІ, Міністерство юстиції перевірятиме ділову репутацію покупців засобів масової інформації. Такі повноваження міністерство отримало згідно з рішенням уряду, який вніс зміни до положення Міністерства юстиції.

Це зроблено, щоб забезпечити реалізацію Закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Liked the article?
Help us be even more cool!