ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Переможцями "Честі професії" стали журналісти "Наших грошей", Радіо Свобода і Мар’яна П’єцух

24.05.2019, 16:00
Фото – konkurssmi.org

23 травня відбулася десята церемонія нагородження журналістів на конкурсі “Честь професії”. Серед п’яти переможців – три журналістських розслідування проекту “Наші гроші з Денисом Бігусом”, репортаж Радіо Свобода і серія статей Мар’яни П’єцух в “Українській правді”, повідомляє “Детектор медіа”.

У номінації “Найкраще подання складної теми” перемогла телеробота Марини Ансіфорової з програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” (Bihus.Info) “Штаб-квартира судді Артура: гості з лави підсудних”. Це журналістське розслідування про діяльність усуненого судді Артура Ємельянова, відомого своєю “активністю” за часів Януковича. Не в суді, а у власному офісі в центрі столиці він вирішує кримінальні справи. Розслідування розповідає, хто користується послугами судді.

У номінації “Найкращий репортаж” переміг матеріал “Мінна долина” журналістки Радіо Свобода Тетяни Якубович, співаватори: Сергій Коровайний (фото), Владислав Закревський (мультимедіадизайн). Це репортаж про роботу демінерів: хто вони, звідки приїхали. Журналісти разом з ними шукали вибухівки і в матеріалі описують, як вони проживають свій робочий день.

У номінації “Найкраще подання резонансного матеріалу” перемогла телеробота Лесі Іванової з програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” (Bihus.Info) “Розвідкою по нирках (Спецагент СБУ: 8 мільйонів $, російські паспорти та 200 смертей)”. Це розслідування про статки, минуле й теперішнє заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

У номінації “Найкращий матеріал з громадянською позицією” перемогла серія статей Мар'яни П'єцух в “Українській правді” “Серійна бездіяльність, або Особливості слідства у справі Гандзюк (серія матеріалів у рамках розслідування справи Катерини Гандзюк)”.

Мар’яна П'єцух на врученні наголосила: “Подавати заявки на подібні конкурси – це одна з мотивацій залишатися в професії. Завдяки цьому матеріалу невинну людину відпустили. Я вважаю, що можна було зробити значно більше, і я продовжую працювати над цією темою”.

У номінації “Надія журналістики” перемогла ще одна робота з проекту “Наші гроші з Денисом Бігусом” (Bihus.Info) – “Гніздечко від орла: як в гуртожитку Поплавського оселились депутати” Антона Столярова. Сюжет показує, у яких насправді гуртожитках мешкають студенти, а у квартирах з кращими умовами живуть депутати або їхні родичі.

“Я не очікував, що переможу. Ця винагорода, напевно, додасть мені більше впевненості в собі. Мало хто може готувати розслідування про рідного ректора (Михайла Поплавського – ред.) і при цьому там навчатися”, – сказав Антон Столяров.

Цього року в конкурсі змагалися 711 учасників, з яких журі обрало 25 найкращих. Виставляти свої роботи на конкурс можуть усі, хто професійно займається журналістикою в Україні – без обмежень за віком, типом ЗМІ (преса, телебачення, радіо, інтернет), жанром і сферою журналістики, регіоном роботи і мешкання. Один і той самий журналіст, редакція або третя особа можуть подавати по одній роботі в кожну з номінацій.

Конкурс “Честь професії” організовано Незалежною асоціацією телерадіомовників за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку через Internews та Посольства Швеції. Раніше співорганізатором була Українська асоціація медіабізнесу, але цього року вони не брали участі.

Liked the article?
Help us be even more cool!