ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Переможцем Нацконкурсу журналістських розслідувань стала робота The Kyiv Independent

Переможцем Національного конкурсу журналістських розслідувань – 2023 стала робота The Kyiv Independent "Діти для Путіна. Як Росія викрадала дітей з Маріуполя". Її авторка – Олеся Біда, режисер – Віталій Гавура, ресерчер – Костянтин Нечипоренко.

Про це повідомляє Media Development Foundation.

"Журналісти ідентифікували групу дітей, яких минулого року навесні під виглядом оздоровлення депортували в Росію в пансіонат "Поляни". Їх обіцяли повернути через місяць, а натомість – віддали під опіку в російські сімʼї. Також у розслідуванні розповідають, який шлях доводиться долати українським сім’ям, щоб забрати своїх дітей з Донецька і вберегти від депортації до Росії", – йдеться в повідомленні.

Керівниця відділу розслідувань воєнних злочинів Євгенія Моторевська підтвердила інформацію про нагороду і зауважила, що це перша нагорода відділу розслідувань воєнних злочинів її медіа.

Спеціальну відзнаку отримало розслідування NGL.media ("Наші гроші. Львів") – "Сліпа довіра. Брудні руки, фальшиві препарати і гроші. Як 22 українці втратили зір через лікарів" авторок Наталі Онисько та Катерини Родак.

У розслідуванні розповіли історію про масову втрату зору пацієнтами лікарні в містечку Чортків на Тернопільщині. Журналісти виявили, що використаний чортківськими медиками препарат виявився контрафактом, підробкою невідомого походження. 

Переможці конкурсу отримали статуетку Proxy Prize та приз у 1000 євро. Разом зі спеціальною відзнакою журналісти отримали приз у 500 доларів.

Також і фіналісти, і переможці конкурсу отримали подарунок від видавництва "Наш Формат" – книжки "Відвага кличе" Раяна Голідея та "Мислення розвідника" Джулії Ґалеф.

Національний конкурс журналістських розслідувань запровадили 2014 року ініціатива YanukovychLeaks та Media Development Foundation. 

Liked the article?
Help us be even more cool!