ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Переможцем Букерівської премії – 2022 стала індійська письменниця

27.05.2022, 15:42
Фото – Читомо
Фото – Читомо

Переможцем міжнародної Букерівської премії  2022 стала індійська письменниця Гітанджалі Шрі за книжку “Піщана гробниця” (Tomb of Sand). 

Про це повідомляє Читомо з посиланням на офіційний сайт премії.

Роман Гітанджалі Шрі став першим твором, написаним мовою гінді, який отримав міжнародну Букерівську премію. Авторка книжки й перекладачка Дейзі Рокуелл розділять приз у 50 тисяч британських фунтів.

Френк Вінн, голова журі цьогорічної премії, назвав “Піщану гробницю” “надзвичайно насиченою та неймовірно грайливою книжкою”, хоча вона стосується таких тем, як важка втрата та відділення Індії від Пакистану. 

Гітанджалі Шрі – індійська письменниця з Нью-Делі. Авторка трьох романів і декількох книжок оповідань. Її книжка “Май” увійшла до шорт-листу премії Crossword Book Award у 2001 році. Твори перекладалися сербською, корейською, німецькою, англійською та французькою мовами.

Міжнародна Букерівська премія – одна з найпрестижніших книжкових нагород, яку щорічно вручають за найкращі перекладені англійською мовою художні літературні твори. 

Нагадаємо, у 2021 році міжнародну Букерівську премію отримав французький письменник Девід Діоп за книжку “Вночі вся кров чорна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!